Falls Church Health Center News

Vad skyddslagen om reproduktiv hälsa betyder för dig: 1 juli och därefter ...

I april 2020 undertecknade guvernör Northam lagen om skydd för reproduktiv hälsa (RHPA) - en lag som rullar tillbaka vissa begränsningar för abortvård i Virginia för nästan ett decennium sedan. Passagen av RHPA genom Virginia House och Senaten och över guvernörens skrivbord finns en seger som bekräftar gravida människors rätt att fatta beslut om sina egna kroppar utan att staten kommer mellan dem och deras vårdpersonal. Vi på FCHC är stolta över att ha varit en del av processen för att betona vikten av RHPA för lagstiftarna och väljarna i Virginia.

Här är några av vad vi ser fram emot på FCHC den 1 juli när RHPA träder i kraft:

  • Vi återvänder till det sätt som vi säkert välkomnade patienter för abortvård i ett besök som när vi öppnade 2002.  Från och med den 1 juli kommer patienter inte längre att vänta 24 timmar mellan besök i vårt centrum. FCHC kunde göra det säkert och ansvarsfullt i ett enda besök fram till begränsningarna 2011. Detta gynnar våra patienter genom att spara tid och resurser. Det betyder att du inte längre behöver ta av dig en extra arbetsdag. Eller för att hitta transport till vårt centrum för ytterligare en dag. Eller för att säkra barnomsorg för den extra dagen. Allt som gör abortvården mer tillgänglig för våra patienter och de som väljer det.

 

  • Vi kommer att ha möjlighet att prioritera mer tid och resurser till patientvård. Vi har nu större möjlighet att ge våra patienter den vård och uppmärksamhet de förtjänar. Under de senaste åren var FCHC tvungen att hoppa genom vissa bågar som mandatades av Virginia Legislature 2011. RHPA tar bort dessa begränsningar!

 

  • Nu kan ultraljud vara ett beslut som görs enbart mellan patient och leverantör, eftersom det alltid var en del av patientvården. Beslutet om vad som är bäst för patienten kommer inte längre att utfärdas av lagstiftaren. istället kommer den att baseras på en konversation mellan patienter och deras läkare och möjliggöra våra patients individuella beslut. Vi firar att våra patienter har mer autonomi och samtycke angående deras kroppar och deras reproduktiva hälso- och sjukvård.

 

  • Under justeringar för COVID och respekt för våra patienters tid kommer vi att kunna arbeta för att minimera den tid patienter behöver vara i vår anläggning ..  Med fler möjligheter att slutföra intagsdokumentation och göra välgrundade val om deras abortvård online kan patienter planera sina möten och bli beredda under fritid hemma snarare än att behöva vänta på behandling medan de väntar i vår lobby. Speciellt under denna tid av COVID vill vi göra patientupplevelsen så hälsosam, säker och avslappnad som möjligt när vi följer våra riktlinjer för fysisk distansering i vår anläggning.

 

Som en oberoende vårdinrättning har vi arbetat med all vår personal för att avgöra hur vi bäst kan hjälpa våra patienter med möjligheter som blir öppna för oss. Vi bestämmer hur detta kan utöka våra schemaläggningsmöjligheter och möjligheter för fjärrkonsultation! Vi kommer säkert att hålla dig uppdaterad när vi introducerar och lanserar dessa ändringar för att ge bästa möjliga möjligheter för våra patienter.

Vi är glada över dessa förändringar - och vi hoppas att du också är det!

 

#