Falls Church Health Center News

Avståndstagande, telehälsa och nu vacciner!
Hjälpa våra patienter i covidens era

Covid-19 har varit verklighet för oss i nästan två år! Och fortfarande - varje dag verkar det som att vi hittar en ny "normal" när det gäller hur vi arbetar, hur vi umgås med vänner och familj och hur vi strävar efter att hålla oss själva (och andra) friska. Det verkar som så länge sedan att folk bara lärde sig hur man bär ansiktsmasker. Eller när det inte fanns handsprit överallt. Eller när vi inte hade cirklar på marken som var sjätte fot!

Falls Church Healthcare Center har haft några viktiga val att göra under de senaste 20 månaderna, varav det viktigaste har varit att prioritera patientcentrerad vård och förblir öppna under hela covid-19-pandemin. Att göra det har inneburit en hel del förändringar i hur vi servar våra patienter! Några exempel är:

  • Hålla avståndet: Från de sexfotsmarkörer vi använder för att säkerställa att våra patienter är distanserade från varandra, till våra krav på att alla patienter och personal bär ansiktsmasker i vårt center (som FCHC kan tillhandahålla), till plexiglasväggar vid vår frontdisk och vid våra skrivbord — även till placeringen av stolar i vårt väntrum! — vi har förändrat hur vi kan skydda våra patienter och personal. Barriärer, distansåtgärder och luftrengöringsmedel och kontinuerlig rengöring har minskat överföringen av covid i hela vårt center. Vi har också blivit vana vid att låta varje patient använda en penna och ett urklipp och desinficera dem innan de används igen. (Avståndstagande har också inneburit att väntrummet i vårt center inte längre kan ta emot patientens följeslagare; vi skapade ett område för följeslagare att vänta utanför vårt center.)
  • Fortsatt covid-screening: Innan de går in i vårt center får alla besökare sin temperatur och de tillfrågas om de har upplevt några symtom på covid-19 eller om de har blivit utsatta. Vi har också samlat in information specifikt för kontaktspårning om det skulle dyka upp ett fall i vårt center, som vi är glada att säga att det inte har rapporterats.
  • Fyll i patientformulär via vår hemsida: Ett sätt vi fortsätter att minska spridningen av covid i samhället är att minimera patienternas tid i centret. FCHC satte alla patientformulär och möjligheten att boka tider online kl www.fallschurchhealthcare.com  i vår Patientcenter-portal. Patienter kan fylla i sin sjukdomshistoria och få medicinsk information online istället för för hand på centret. Patienter som fyller i dessa formulär online kan göra det där de känner sig bekväma och inte har bråttom. Patientformulären som säkert vidarebefordras till patientpedagogerna är mer kompletta, läsbara och organiserade. Det finns inte längre att försöka passa in allt i marginalen! Mer än 90 % av våra patienter fyller nu i sina formulär online innan deras tid.
  • Telehälsa: Vi lade till Telehealth för att också minimera tiden som spenderas på centret: våra virtuella, person-till-person patientutbildningssessioner kan nu äga rum innan våra patienters möten på plats - Telehealth ger mer tid att ställa frågor längre i förväg utan att känna sig förhastade. Telehälsosamtal kan göras där våra patienter känner sig bäst. Och telehälsopatientutbildningar utökar våra öppettider för att virtuellt träffa vår personal på kvällen!

Vi är stolta över att kunna säga att dessa förändringar har gjort det hjälpte oss att förbli öppna och betjäna patienter genom covid-pandemin: från mars 2020 till idag!

Vi har ännu en förändring som vi gör för att hjälpa våra patienter och personal att hålla kvar i covid-tiden: Från och med idag (28 oktober), vi gör covid-19-vaccinet tillgängligt för våra patienter!

FCHC har arbetat nära med Virginia Department of Health för att erhålla doser Pfizer-BioNTech COVID-19-vaccin samt utbildning i att säkert administrera vaccinet. Patienter som har schemalagda personliga möten kan få sin första eller andra dos av vaccinationen på plats under sin tid utan extra kostnad. (För närvarande erbjuder vi inte covid-boostervaccinationer till våra patienter men vi kan göra det inom en snar framtid.)

Dessutom är vi stolta över att fortsätta erbjuda Vaccin för influensa (influensa). för våra patienter vid tidpunkten för tjänsten mot en nominell avgift. Vaccination rekommenderas av CDC för de flesta vuxna.

Om du vill ha ytterligare information om vaccinationsmöjligheter, kontakta oss gärna på telefon 703-532-2500 eller via vår Kontaktformulär.